Compliance en integriteit
Bristol-Myers Squibb voert zijn activiteiten uit binnen een cultuur van ethiek en integriteit die geldt in onze gehele organisatie. Wij eisen van al onze werknemers, aannemers, consultants, verkopers en personen die zaken doen met Bristol-Myers Squibb dat zij bekend zijn met onze strenge ethische en integriteitsnormen en zich daaraan houden.

Bij onze missie – het ontdekken, ontwikkelen en leveren van innovatieve geneesmiddelen die patiënten helpen om ernstige ziekten te overwinnen – ontzien wij het milieu zoveel mogelijk en hanteren we beleid en praktische voorschriften waarop de gemeenschappen waarin wij actief zijn kunnen vertrouwen.

Onze werknemers

Al onze werknemers moeten elke twee jaar een training volgen over onze Normen voor zakelijke activiteiten en ethiek en verklaren dat zij deze normen hebben gelezen en begrepen, dat zij zich hier aan zullen houden en dat zij niet op de hoogte zijn van overtredingen hiervan. Het tijdig voltooien van deze training is een arbeidsvoorwaarde. Onze normen hebben betrekking op een breed scala aan onderwerpen op het gebied van ethiek en internationale zakelijke activiteiten.

Externe partijen

Externe partijen spelen een belangrijke rol bij het succes van Bristol-Myers Squibb. Wij streven ernaar om uitsluitend zaken te doen met externe partijen die zich houden aan onze Normen voor zakelijke activiteiten en ethiek voor externe partijen (3P-normen). Wij stimuleren externe partijen om zich aan de 3P-normen te houden en deze toe te passen en daarnaast over processen en/of systemen te beschikken zodat kan worden voldaan aan alle toepasselijke wetgeving, voorschriften, richtlijnen en branchecodes. In onze contracten met externe partijen zijn specifieke bepalingen opgenomen met betrekking tot naleving van de 3P-normen.


PRINCIPLES OF INTEGRITY: BMS Standards of Business Conduct and Ethics (PDF)